Hvinningdal – en bydel i udvikling
Egnen omkring Hvinningdal har med mellemrum været befolket siden i al fald år 1800 før vor tidsregning. Stednavnet bliver første gang benævnt i skriftlige kilder fra 1323 som Hwerningh, men der er løbet meget vand i Gudenåen siden dengang. I dag er Hvinningdal en driftig bydel i det vestlige Silkeborg med cirka 5.000 indbyggere, der efterhånden dækker et så stort areal, at den er ved at støde sammen med Buskelund.
Hvinningdal lå tidligere i udkanten af Silkeborg, men er i tidens løb blevet til en integreret del af byen. Bydelen blev indlemmet i det øvrige Silkeborg ved kommunesammenlægningen i 1970 og siden er det kun gået fremad. Tilvæksten af nye indbyggere har været stor – adskillige nye villakvarterer er skudt op af jorden, hvor der især bor mange børnefamilier. Det har blandt andet ført til en omfattende modernisering og udvidelse af Hvinningdalskolen, så den kunne rumme de mange nye elever fra området.
Udviklingen i Hvinningdal er dog langt fra slut endnu. Tværtimod er der fra kommunens side blevet afsat 35 millioner kroner til et storstilet byfornyelsesprojekt, som blandt andet skal bruges på en ekstra hal, et fælleshus, en ny kirke og nye rammer for den lokale SFO. 13,5 millioner af beløbet er desuden øremærket en omlægning af bydelens infrastrukturen, blandt andet nye veje, stier og parkeringsforhold.
Med udsigt over Silkeborg
Som område fordeler Hvinningdal sig primært mellem hovedårerne Hvinningdalvej og Eidervej, med naboerne Balle mod nordøst og Lysbro mod syd. Bydelen er desuden kendt for sine flere fremragende udsigtspunkter over byen, der tilsammen har fået navnet Hvinningdal Bakker. Særligt ved gaderne Rudbølvej, Frejasvej og Udgårsvej findes der gode steder, hvor du kan få overblik, men den bedste udkigspost er ved bakkeformationerne omkring vandbeholderen.
Faktisk er udsigten ved Hvinningdal så god, at den før i dage tiltrak turister fra nær og fjern. I turistbøger fra 1880’erne kan man således læse om foreslåede hestevognsture til netop Hvinningdal Bakker – i bøgerne er nogle af bakkerne benævnt som ”Skalkehøj” og ”Hvinningdals Bakke,” men så vidt vides har ingen af disse navne nogensinde figureret på et kort over området. På et kort fra Videnskabernes Selskabskort fra 1781 har man dog fundet det lidt dystre navn Galgehøy, der antyder, at bakkerne i gamle dage er blevet brugt som henrettelsessted.
En del af området kaldes i dag for Birkebakke, der er bebygget med parcelhuse både mod syd og øst. Herfra får du også en storartet udsigt over skønne Silkeborg.
Tæt på det hele
I Hvinningdal er der kort afstand til alt, du har behov for. Institution, skole, arbejdspladser i nem køreafstand, kort vej til centrum, yndig natur, gode indkøbsmuligheder og et godt foreningsliv. Befolkningen er sammensat af et bredt udsnit af Silkeborg, med både voksne og børn, unge og gamle, børnefamilier, singler og par.
Hos RealMæglerne i Borgergade har vi stor erfaring med at sælge boliger i dejlige Hvinningdal. Kom ind i vores butik til en uforpligtende snak om dine muligheder.